Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Το vefasart θυμάται...

Την προηγούμενη ανάρτησή μου την έκλεισα με αυτή τη φωτογραφία...
 
Η οποία απεικονίζει την πρώτη κατασκευή που έφτιαξα, εμπνευσμένη από τα  blog σας, στα οποία μόλις είχα αρχίσει να σουλατσάρω, πριν ενάμιση χρόνο περίπου και από το youtube το οποίο μπορεί να σου μάθει τα πάντα! 

Πήρα, λοιπόν ένα κουτί από ποτήρια, και το έντυσα με το φούξια γκοφρέ χαρτί που βλέπετε! Του έχω και φιογκάκι με πράσινη κορδελίτσα τριγύρω, αλλά δε φαίνεται στη φωτογραφία! Το διαχωριστικό που είχε μέσα για τα ποτήρια το άφησα και έκοψα ένα κομμάτι φελιζόλ στο μέγεθος του κουτιού, το οποίο στερέωσα πάνω στο διαχωριστικό! Και μετά άρχισα να φτιάχνω λουλουδάκια με διάφορους ευφάνταστους τρόπους όπως :
με χαρτοπετσέτες, που γίνονται πολύ εύκολα και πολύ φουντωτά και σε ότι χρώμα και μέγεθος θες...

Επίσης
με διάφορα χρωματιστά χαρτιά. Δεν διαθέτω διακορευτή σε σχήμα λουλουδιού, δίπλωνα το χαρτί μου στα τέσσερα και έκοβα στο σχήμα που ήθελα με το ψαλίδι, οπότε είχα 4 ίδια κομμάτια και αν ήθελα περισσότερα, αντέγραφα το σχήμα σε ένα ακόμη χαρτί και ξαναέκοβα!

Το επόμενο που το βρήκα τέλειο...

Λουλουδάκια από τις πλαστικές αυγοθήκες!!! Είχα συγκλονιστεί! Ευτύχως ήταν καλοκαίρι και έκαιγα το πλαστικό στη βεράντα....

Και τέλος...
Origami!!! Το ξέρετε;;; Είναι τρελοί αυτοί οι γιαπωνέζοι!!! Μπορούν να κάνουν τα πάντα, διπλώνοντας άπειρες φορές ένα τετράγωνο κομματάκι χαρτί. Χωρίς κόλλα, χωρίς ψαλίδι, μόνο διπλώνοντας! Ξεκίνησα και εγώ η καημένη να φτιάξω κάτι τριαντάφυλλα και κόντεψα να κάψω το Pc από το pause-start στο βίντεο και να μην μπορώ να βγάλω άκρη! Και αφού αποδέχτηκα ότι τριαντάφυλλο Origami δε θα κάνω ποτέ, είδα όλα τα origamoβίντεο, μέχρι να πετύχω ένα λουλουδάκι που να έχω προοπτικές να το καταφέρω! Και βρήκα το παραπάνω! Όχι ότι δε με ζόρισε και αυτό! Ένα μοναχό του είναι μέσα στο ανθισμένο μου κουτί! 
Τέλος όλα τα λουλουδάκια που έφτιαξα τα έδεσα με το πολυαγαπημένο μου σύρμα, το οποίο έγινε ουσιαστικά το κοτσανάκι τους και το οποίο εύκολα τρυπαέι το φελιζόλ (που βάλαμε από την αρχή ως βάση) ώστε τα λουλουδάκια να παραμένουν στη θέση τους! Κότσαρα και δύο πεταλουδίτσες και λίγη -και καλά- πρασινάδα και έτοιμηηηη! Για να δείτε λίγο καλύτερα τη φωτογραφία ρίξτε μια ματιά εδώ !

Έννοείται πως υπάρχουν άπειροι ακόμη τρόποι και ένα σωρό υλικά από τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε πανέμορφα λουλουδάκια και είμαι σίγουρη ότι όλο και κάτι θα έχει υποπέσει και στη δική σας αντίληψη! Άμα έχετε κανένα καλό να προτείνετε, δώστε link!

Blogger news