Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Το Τρισδιάστατο Αλφαβητάρι μου!


Πριν από κάμποσο καιρό η κουμπάρα μου, η μαμά της βαφτιστήρας μου, έχοντας δει τις λουλουδένιες μπάλες μου, μου ζήτησε με την πρώτη ευκαιρία να φτιάξω και για το δωμάτιο της μικρής. Έχει κρεμάσει σε μια γωνιά του δωματίου την σύνθεση με τις πεταλούδες από τη λαμπάδα της βάφτισης και ήθελε να τις προσθέσει σ' αυτή. Η νονά όμως είχε άλλη έμπνευση!
Διάφορα τέτοιου τύπου διακοσμητικά γράμματα έχω δει κατά καιρούς σε διάφορα blogs και κυρίως ξένα! Μου άρεσαν πολύ και με την ευκαρία της γιορτής της μικρής Χριστίνας αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω και εγώ! Το Χ για τη Χριστίνα και 
 
το Γ για τον μεγάλο αδερφό της τον Γιώργο!

Πως φτιάχτηκαν τα γράμματα; 
Σχεδίασα τα γράμματα σε χοντρό χαρτόνι (ανακύκλωση χαρτόκουτων δηλαδή) και έκοψα από 2 φορές το καθένα. Τσαλάκωσα εφημερίδες που τις έβαλα ανάμεσα από τα δύο ίδια χαρτόνια για να δημιουργήσω όγκο και τα έδεσα με χαρτοταινία.
Στη συνέχεια και με τη βοήθεια μπόλικης ατλακόλ τα τύλιξα με σπάγκο, σκουρόχρωμο και τραχύ για τον μεγάλο - ανοιχτόχρωμο και λείο για τη μικρή. Και αφού στέγνωσαν καλά ήρθε η σειρά της διακόσμησης! Decoupage! Ένα τραινάκι στο Γ

 και λουλουδάκια στο Χ.
Και επειδή πάντα τα κοριτσάκια έχουν πιο χαριτωμένα και πιο μπιχλιμπιδάτα πραγματάκια το Χ γέμισε με κορδελίτσες, φιογκάκια και του κρέμασα και ένα πον-πον και ένα λουλουδάκι από ρολό χαρτιού υγείας επίσης τυλιγμένου με κορδέλες!
Πως σας φαίνονται; Εμένα πάντως πάρα πολύ μου άρεσαν και έχω σκοπό να φτιάξω όλη την αλφαβήτα! Τα αρχικά του καλού μου και το δικό μου για να τα κρεμάσουμε στην κρεβατοκάμαρα μας! Ένα Β και ένα Κ δηλαδή! Και ένα Ε για την ανιψούλα μου και... ε, δε θα βρω και άλλες αφορμές για τα υπόλοιπα; ;)

Follow Me on Pinterest

Blogger news