Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Θεωρία και Πράξη Νο2

     Να' μαι πάλι! Απτόητη και ας λέτε ότι βάζω δύσκολα! Παρεμπιπτόντως και ψιλοάσχετο πολύ μάθημα έχει πέσει τελευταία στη γειτονιά!!! Πολύ γνώση πηγαινοέρχεται!!! Χαχαχαχα!!
      Στο θέμα μας τώρα! Αφού έχουμε διαλέξει χάντρες και έχουμε κόψει τα σύρματά μας, περνάμε από μία χάντρα (ή και περισσότερες αν είναι μικρές) σε κάθε σύρμα και διπλώνουμε το σύρμα στη μέση εγκλωβίζοντας την χάντρα στο σημείο αυτό στρίβοντας το σύρμα κάτω από τη χάντρα 4-5 φορές.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα σύρματα που έχουμε! Δε θέλω να σας τρομάξω αλλά ένα δεντράκι γυρώ στα 15 εκατοστά τα θέλει καμία εκατοστή κλαδάκια!

     Για να σχηματίσουμε κλώνους από τα κλαδάκια, πιάνουμε μαζί δύο κλαδάκια, τα ενώνουμε στο σημείο που είχαμε σταματήσει το στρίψιμο και τα στρίβουμε μαζί από εκεί και κάτω άλλες 4-5 φορές. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε ένα τρίτο σύρμα. Συνεχίζουμε μέχρι να ενώσουμε όλα τα σύρματα σε τριάδες. Έπειτα ενώνουμε  με τον ίδιο τρόπο τις τριάδες ανά τρεις για να σχηματίσουμε πιο χοντρά κλαδιά.
      Σταδιακά καταλήγουμε σε 3-4  κλαδιά, τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό του δέντρου μας! Τον οποίο κορμό στο τέλος αφού του δώσουμε το μήκος που θέλουμε ακολουθώντας αντίστροφη διαδικασία θα τον χωρίσουμε σε 3-4 μέρη για να φτιάξουμε τις ρίζες. Δηλαδή, τα σύρματα που περισσεύουν στο τέλος και είναι μπερδεμένα, θα τα χωρίσουμε αρχικά στα τέσσερα. Το κάθε τέταρτο θα χωριστεί στα δύο και θα στρίψουμε τα 2 κομμάτια μεταξύ τους 4-5 φορές. Αν περρισεύει αρκετό ακόμη, το ξαναχωρίζουμε στα δύο και επεναλαμβάνουμε. Στο τέλος για να κάνουμε ομοιόμορφες τις άκρες τις κόβουμε με το κοπτάκι!
Εεεεε;;; Σιγά το πράγμα!!!

Συμβουλές και λεπτομέριες!
      Όλα, μα όλα, μα όλα τα κλαδιά και τα κλωνάρια και τον κορμό και τις ρίζες τα στρίβουμε με την ίδια φορά!!! Απαράβατος κανόνας! Αλλιώς από τη μία θα φτιάχνουμε και από την άλλη θα χαλάμε!
      Το νούμερο 3 με το οποίο σας έπρηξα δεν είναι τυχαίο! Για τα πρώτα, τα δοκιμαστικά δεντράκια ένας ιδανικός αριθμός κλαδιών, είναι πολλαπλάσιος του 3! Είναι κάτι σαν οδηγός για ξέρεις πόσα κλαδιά θα έχει κάθε κλώνος κτλ!
     Όταν φτιάχνουμε τα δεντράκια δε χρειάζεται να μετράμε και να συγκρίνουμε τα κλαδιά μας για να είναι ίδια! Αντιθέτως, η ασυμμετρία επιβάλλεται! Δίνει πιο φυσικό look!
  
Συμπέρασμα Νο1!
     Πρώτη φορά προσπάθησα να δώσω γραπτές οδηγίες για την κατασκευή δέντρου και δεν ξέρω πόσο καλά τα κατάφερα. Αλλά αποφάσισα ότι από εδώ και πέρα όταν κάνω ανάρτηση τις αγαπημένες μου κατασκευές θα σας δίνω λεπτομέριες για τα χαρακτηριστικά και την κατασκευή τους ώστε όσες αποφασίσετε να δοκιμάσετε να μπείτε πιο έυκολα στο νόημα!
Συμπέρασμα Νο2!
     Διαβάζοντας αυτά που έγραψα κατάλαβα ότι πρέπει να ανεβάσω και ένα βιντεάκι! 2-3 κλαδάκια και το πως ενώνονται. Δε θέλει κόπο, τρόπο θέλει!     Blogger news