Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατάκια mix n' match και χριστουγεννιάτικων στολιδιών συνέχεια!

 
 Όχι! Δεν αποφάσισα να κλέψω τη δόξα της συνονόματης! Αλλά αυτά τα σοκολατάκια παραέγιναν επιτυχημένα για να μη μοιραστώ τη συνταγή! Που μεταξύ μας το mix n' match το χρησιμοποίησα για να πω με όμορφο τρόπο ότι και στη ζαχαροπλαστική δεν πετάμε τίποτα! Διότι τα σοκολατάκια αυτά έγιναν με:

- μπαγιάτικο κέικ (τριμμένο στο multi)
- γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
- κουβερτούρα (σε μπεν μαρί) και
- μπαγιάτκα μπισκότα!

Ανακατεύουμε το κέικ, το γλυκό πορτοκάλι και την κουβερτούρα σε ποσότητες μετρημένες με την κλασική επιστημονική μέθοδο MTM (με το μάτι!). Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μία ώρα για να σφίξει το μίγμα και έπειτα πλάθουμε σε μπαλάκια που τα περνάμε στο τριμμένο μπισκότο! 
Τι να σας πω; Γίνανε ανάρπαστα! Κανείς δε μπόρεσε να φάει μόνο ένα! 
Και τώρα είμαι έτοιμη να κάνω την νηστίσημη βερσιόν τους με κουλούρια αντί για κέικ και καρύδι αντί για μπισκότο! Επίσης μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα! Φαντασία και περισσεύματα χρειάζεστε!

Και συνεχίζουμε με τα στολιδάκια από πηλό που επιτέλους βάφτηκαν με ακρυλικά και γκλίτερ (το επιβάλει η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα)


Επειδή έφτιαξα αρκετά σκέφτομαι μήπως κάποια τα κάνω δωράκια σαν γούρια με κορδελίτσες κλπ ή μήπως φτιάξω κάποιο στεφάνι, αν και δε νομίζω να προλάβω!

Αυτά είναι φτιαγμένα από πάτους πλαστικών μπουκαλιών που αφού κόπηκαν, βάφτηκαν επίσης με ακρυλικά και γκλίτερ!

Ακόμη ένα παλιό cd με decoupage και φυσικά γκλίτερ!

Μπάλες από εφημερίδες με σπάγγο και βεβαίως-βεβαίως γκλίτερ!

Α! Και παραλίγο να μέινουν εκτός ανάρτησης! Ο Ρούντολφ το ελαφάκι, με μύτη φωτεινή! Όχι από το κρύο, από το γκλίτερ!

Και επειδή δε νομίζω να προλάβω άλλη ανάρτηση μέχρι τα Χριστούγεννα να σας ευχηθώ από εδώ, χρόνια  πολλά με υγεία, πολλή αγάπη και ακόμη περισσότερη ελπίδα και αισιοδοξία! 
Θα περάσω σίγουρα πάντως να σας ευχηθώ και στα σπιτάκια σας!

Blogger news